trouwringen
jouwtrouwring.nl
Gratis DVD hoe een ring te vormen uit was.
                        

 

 

trouwringen.nl

Er zijn veel belangrijke tips voor de aanschaf van trouwringen.

We zullen proberen om hier de belangrijkste zaken even aan te tippen. We gaan ervanuit dat dit niet volledig is en aanvullingen kun je altijd even naar ons mailen.Wij zullen die dan opnemen in de lijst. Op die manier kunnen we de lijst zo volledig mogelijk maken en voor iedereen gratis beschikbaar stellen. Iedereen kan er dan zijn voordeel me doen. Voor ons zijn veel wetenswaardigheden zo gewoon dat wij ze soms vergeten te vermelden.

 

Begin op tijd met  oriënteren. Het is vervelend als je moet haasten met het kiezen van je trouwring. Hou er rekening mee dat er vaak een levertijd is op trouwringen, zeker als je een handgemaakte, unieke trouwring wilt. 

Beslis niet te snel. Je wilt de trouwring de rest van je leven dragen, overweeg dus goed of het de ring is die je over jaren ook nog wilt dragen.

Kies een ring die niet te veel aan mode onderhevig is, mode verandert maar je ring niet.

De juiste maat is erg belangrijk. Laat deze opmeten door een goudsmid of juwelier en houd rekening met de temperatuur en het uur van de dag. Als het erg warm is zijn de vingers dikker dan normaal. Dit is ook zo als je al een paar uur door de stad loopt met tasjes o.i.d.

Een ring met een bolle binnenkant kan vaak een iets kleinere maat hebben dan een ring met een vlakke binnenzijde. Koop je een ring met een bolle binnenkant, neem de maat dan ook op met een pasring met bolle binnenkant. Een brede ring moet iets losser zitten dan een smalle ring.

Een trouwring met bolle binnenzijde draagt veel comfortabeler dan een ring mat een vlakke binnenzijde.

Ringen van staal of titanium kunnen vaak niet op maat gemaakt worden als ze over een paar jaar te groot of te klein zijn.

Witgouden ringen zijn vaak gerhodineerd. Het rhodium laagje slijt er vaak binnen twee jaar vanaf. Wil je niet steeds terug komen om de ring opnieuw te laten rhodineren dan is het aan te bevelen om een palladium-witgouden ring te kopen. Deze legering heeft door en door dezelfde kleur. Kameleon sieraden werkt uitsluitend met palladium-witgoud.

Als je een steen in de ring wilt kies dan voor een diamant. Alleen diamant gaat een leven lang mee . Diamant is er ook in verschillende kleuren.

Twijfel je over de breedte van een trouwring neem hem dan niet te breed. Je kunt er altijd nog een aanschuifring naast dragen als je de ring eens wat breder wilt hebben. 

Wil je de ring levenslang kunnen dragen kies dan niet voor zilver. Dit materiaal is het zachtste edelmetaal wat er is.

Een dameshand is vaak veel fijner dan een herenhand. Overweeg of je het  mooier vindt wanneer de herenring iets breder is dan de damesring.

Koop een ring alleen bij een goudsmid of juwelier waar je vertrouwen in hebt. Mocht er ooit iets met je ring zijn dan kun je daar altijd terug komen. Vraag ook of  reparaties en onderhoud in eigen beheer gebeuren en hoe lang deze service kan duren.Sommige juweliers vragen er veel geld voor en het kan soms erg lang duren voor je de ring terug hebt.

Misschien vind je het wel leuk om voor bijzondere gelegenheden een extra diamant in je ring te laten zetten. De ring "groeit " zo met de jaren.

 

Heb je nog aanvullingen of tips geef deze dan aub door zodat we de lijst kunnen aanvullen.Mail de tips aan:

Info@kameleonsieraden.nl

Velen zullen je dankbaar zijn.